Hallitsematon maahanmuutto johtaa hallitsemattomaan lainkäyttöön

Share |

Keskiviikko 21.10.2015 klo 14.26 - Taisto Miettinen


Ihmiset / yritykset eriarvoisessa asemassa lain edessä

Espoon kaupungin viranomaisia on kehotettu toimimaan mahdollisimman joustavasti pakolaisasioissa. Oletettavasti tilanne on näin myös muualla päin Suomea.  Tämä on johtanut siihen, että kaupunki / rakennusvalvonta saattaa ihmiset eriarvoiseen asemaan lain edessä sekä lupien hakemisen osalta että toisaalta valikoivan yritystoiminnan tukemisen muodossa.

Espoon Siikajärvelle vastaanottokeskuksen parkkipaikalle on pystytetty konttirivitalo. Konttirivitalolle ei ole haettu rakennus- tms lupaa MRL:n mukaisesti.

MRL 125 §:n mukaan ”Rakennuksen rakentamiseen on oltava rakennuslupa.” MRL 172 §:n mukaan ”Rakennusvalvontaviranomainen voi 172 §:ssä säädetyin edellytyksin ja rajoituksin myöntää rakennusluvan, jos kysymys on tilapäisen rakennuksen rakentamisesta enintään viiden vuoden ajaksi.” 

MRL 180 §:n mukaan ”Jos rakennustyöhön tai muuhun toimenpiteeseen ryhdytään tai se toteutetaan vastoin tämän lain tai sen nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä taikka myönnetyn luvan tai viranomaishyväksynnän vastaisesti, rakennustarkastajalla tai rakennusvalvontaa suorittavalla kunnan muulla viranhaltijalla on oikeus kirjallisesti annettavalla määräyksellä keskeyttää työ.”

Kaupungin rakennusvalvonnan tiedossa on ko. luvaton rakentaminen. Kaupunki / rakennusvalvonta ei ole kuitenkaan tietojemme mukaan keskeyttänyt ko. rakennustöitä eikä MRL 182 §:n mukaisesti velvoittanut niskoittelijan määräajassa oikaisemaan sen, mitä on tehty.

Asioiden käsittely ja niiden aikataulu tulee olla yhdenmukaista.

Avainsanat: maahanmuutto, lainkäyttö, rakentaminen


Kommentit

17.6.2016 21.28  outi granroth

Miksi juuri Siikajärvelle! Itse en siellä enää käy, vaikka kaipaan suunnattomasti järviylängöille. Asun Oorvoon "saaristokorvessa" ja työssä Hesassa...Halutaan varmaan nämä ns. ja ehkä aidotkin (sattuu olemaan tuntumaa heihin) turvapaikan hakijat ns. omista nurkista pois. He ovat tottuneet suuriin ihmisjoukkioihin ja Helsingin kaupungin kaltaisiin suuriin kaupunkeihin bonuksena hyvät sosiaalietuudet! Parakissa itsekin oppilaitoksen terveydenhoitajana työskennelleenä tiedän, että ei ole valittamista! Heille ja suomalaisille asunnottomille luxus asumista! Ja mikäli tulevat paremmista kämpistä kotimaistaan, isiensä maista, niin sitten vain sinne takaisin. Eikun kaupungin keskustan tuntumaan nämä parakit. Kotoutuminen alkuun ja velvoitus opiskeluun ja työhön ja työpaikka, myös suomalaisille. Ihmisellä täytyy olla tekemistä päivittäin. Voisin hyvin elää "tukivaroilla" korvessa luomu elämää, hyvin pärjää n. 1000-1400? toimeentulolla

17.6.2016 21.30  outi granroth

Korjaan, asun siis Porvoon saaristossa...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini